Πρωτοσέλιδο // Στην πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας υπάρχουν άρθρα με τίτλους και φωτογραφίες. Πρωτοσέλιδο είναι το κεντρικό άρθρο της πρώτης σελίδας. Σκοπό έχει να τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον του αναγνώστη για να αγοράσει την εφημερίδα. Συνήθως ο τίτλος του είναι γραμμένος με έντονα χρωματιστά γράμματα για να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα άρθρα.
...............................*Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................. Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος

~

 my-tips-collection
..............................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Συντάκτες του είναι οι αναγνώστες

Συντάκτες του είναι οι αναγνώστες
...........Συντάκτες του είναι οι αναγνώστες

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

"Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ" της Παρασκευής Βαρβαρίγου‎

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ; ΠΡΟΣΟΧΗ με τα αυγά!

Όταν σπάτε ένα αυγό για να το ρίξετε στο τηγάνι, πιθανώς να δείτε τον κρόκο να έχει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι κρόκοι των αυγών υποτίθεται ότι δεν πρέπει να είναι κίτρινοι.
Το χρώμα του κρόκου ενός αυγού, λέει πολλά για την υγεία του κοτόπουλου που το γέννησε, αλλά και για το φαγητό που τελικά θα καταλήξει στο στομάχι μας.
Όταν σκεφτόμαστε τα κοτόπουλα ωοτοκίας, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την εικόνα μιας κότας που βολτάρει ελεύθερη σε κάποιο περιφραγμένο οικόπεδο. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική.
Τα περισσότερα από τα αυγά που αγοράζουμε στο εμπόριο προέρχονται από κότες που περνούν 24 ώρες την ημέρα κλεισμένες μέσα σε ένα κλουβί. Σπάνια βλέπουν τον ήλιο, και σχεδόν ποτέ δεν περιφέρονται ελεύθερες.

12
Θέλετε να μάθετε αν το κοτόπουλο που γέννησε το αυγό που ετοιμάζεστε να απολαύσετε, ήταν φυλακισμένο ή ελεύθερο; Απλά ρίξτε μια ματιά στον κρόκο του αυγού.

Ποιος από αυτούς τις κρόκους μοιάζει πιο φυσιολογικός;
13


Εάν αγοράζετε τα αυγά σας από κάποιο παντοπωλείο, ο ελαφρύ-κίτρινος κρόκος στη μέση της φωτογραφίας ίσως σας φανεί ο πιο φυσιολογικός. Άραγε οι κότες αυτές να έτρωγαν οργανικά και χορτοφαγικά ή να τρέφονταν με φτηνές ζωοτροφές;
Τα περισσότερα εμπορικά διαθέσιμα αυγά που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν ένα λεπτό, κίτρινο κρόκο. Και αυτό σημαίνει ότι το κοτόπουλο πιθανώς δεν ακολουθούσε υγιεινή διατροφή.
Αν και μπορεί να σας φανεί ασυνήθιστο, ένας παχύς κρόκος με σκούρο πορτοκαλί χρωματισμό είναι στην πραγματικότητα ο πιο επιθυμητός.
«Οι πλουσιότερου χρώματος κρόκοι αυγών είναι πιο πιθανό να προέρχονται από κότες ελευθέρας βοσκής» λέει ο Δρ Hilary Shallo Thesmar, διευθυντής των προγραμμάτων ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ.
«Οι κότες ελευθέρας βοσκής έχουν την ευκαιρία να τρώνε περισσότερο χρωματισμένα τρόφιμα και η χρωστική των τροφών που καταναλώνουν μεταφέρεται στη συνέχεια στον κρόκο» επισημαίνει.
Ίσως κάποιος να αναρωτιέται για ποιο λόγο θα έπρεπε να νοιαζόμαστε για το τι τρώνε οι κότες. Είναι πολύ απλό. Επειδή οτιδήποτε τρώνε οι κότες, καταλήγει πολύ απλά στο στομάχι μας.
Ενώ τα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες και λίπος) παραμένουν τα ίδια, ανεξάρτητα από το χρώμα του κρόκου, οι πιο σκουρόχρωμοι κρόκοι μαρτυρούν την παρουσία ξανθοφύλλων και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή της κότας. Οι ξανθοφύλλες συναντώνται στα σκούρα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και τις λαχανίδες, καθώς και στα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν συγκεντρωμένα σε μεγάλες ποσότητες στους σπόρους λιναριού και τα φύκια της θάλασσας.
Όταν αυτά τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά αποτελούν μέρος της διατροφής της κότας, τα θρεπτικά συστατικά περνάνε στα αυγά τους και συγκεντρώνονται στους κρόκους τους. Και μαντέψτε ποιος θα τα φάει αυτά!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mother Earth News, η οποία διεξήγαγε τη δική της ανάλυση αυγών και σύμφωνα με μια πιο πρόσφατη μελέτη του πανεπιστήμιου της Pennsylvania, τα αυγά που προέρχονταν από κότες ελευθέρας βοσκής περιείχαν υψηλότερα επίπεδα των βιταμινών Α, D και Ε, περισσότερη βήτα-καροτίνη και περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι μια κότα ελευθέρας βοσκής δεν είναι απλά μια πιο ευχαριστημένη κότα, αλλά και ότι τα αυγά της είναι πολύ πιο ωφέλιμα για τη διατροφή μας.

______________

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Πώς η Ευρώπη ανέτρεψε τον Καντάφι και άνοιξε τους "ασκούς του Αιόλου" στη Μεσόγειο

    Επίκαιρα θέματα    

Λιβύη

Τα γεγονότα στη Λαμπεντούζα προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό. Πριν όμως η Ευρώπη υψώσει το χέρι υποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το σωστό, το ηθικό και το ιδανικό για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ίσως θα πρέπει να κοιτάξει προς τον εαυτό της. Πώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις αυτής και των συμμάχων της, επηρέασαν καταλυτικά τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μεσόγειο και έσπρωξαν κατά χιλιάδες ακόμη περισσότερους μετανάστες να πέσουν στη θάλασσα με κάθε τρόπο για ένα καλύτερο αύριο.
Η κατάσταση στη Λιβύη μετά την εισβολή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, υπέρ της οποίας έδωσε αγώνα η Γαλλία, έχει γίνει δραματική. Παντού σκόνη και καπνός από βομβαρδισμούς και εχθροπραξίες, με τους πολίτες να μην μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι τους ξημερώνει. Η χώρα έχει κοπεί στα δυο, με δύο κυβερνήσεις σε ανατολή και δύση, ενώ στην λιβυκή επικράτεια έχει αναδυθεί η οργάνωση του ισλαμικού κράτους που χρησιμοποιεί μεθόδους ίδιες με τους ομοϊδεάτες του στο Ιράκ και ελέγχει δύο μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η Σύρτη στα 500χλμ και η Ντέρνα, στα 1300 χλμ από την πρωτεύουσα έχουν πέσει στα χέρια της ισλαμικής οργάνωσης και τους επιβάλλεται η σαρία. Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη έχει ήδη στρατολογήσει φανατικούς ισλαμιστές από την Αίγυπτο και άλλες αφρικανικές χώρες.

Οι αφύλακτες ακτές ενός διαλυμένου κράτους
Το χάος που επικρατεί σε όλη την ακτογραμμή της Τρίπολης, ευνοεί τη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών από την Αφρική που προσπαθούν να περάσουν στα παράλια της Ευρώπης. Το ρεκόρ αφίξεων στην Ιταλία των 170.000 μεταναστών το 2014, φαίνεται ιδιαίτερα μικρός αριθμός στους πρώτους τέσσερις μήνες του νέου έτους. "Υπολογίζεται πως από τη Λιβύη αναχωρούν 300 με 700 μετανάστες την ημέρα" εκτιμά μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde ένας από τους αξιωματικούς του καθεστώτος στη Λιβύη. Ο επικεφαλής για τη φύλαξη των ακτών δυσανασχετεί και δηλώνει: "Δεν έχω καμιά υποστήριξη από την κυβέρνηση. Χωρίς βοήθεια δεν μπορώ να κάνω τίποτα για την παράνομη έξοδο από τη χώρα". σημειώνει.
Όλη η ακτοφυλακή, για 600χλμ ακτογραμμής φυλάσσεται από δύο ταχύπλοα και ακόμη και αυτή η συντήρηση των πλοίων είναι προβληματική μετά τη διχοτόμηση του κράτους στα δύο το 2014, με τις δύο κυβερνήσεις, μία στην Τρίπολη και την άλλη στην πόλη Μπέιντα. Η Ιταλία έχει υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, προκειμένου να αποστείλει τέσσερα ακόμη ταχύπλοα, χωρίς όμως αυτά να φτάσουν ποτέ στη Λιβύη, εν μέσω πολιτικών αντιδράσεων στη Ρώμη.

Πόσο μπορούν να επιβιώσουν οι Αφρικανοί σε ένα κράτος σε καθεστώς διάλυσης;

Στη Λιβύη συγκεντρώνονται με ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, αφού φυσικά διασχίσουν τη Μεσόγειο, μετανάστες από πολλές γειτονικές χώρες της Αφρικής που γνωρίζουν καλά την ευκαιρία που έχουν να επιβιβαστούν παράνομα σε κάποιο από τα πλοία-φέρετρα.
Αν όμως μείνουν στη Λιβύη κινδυνεύουν να πέσουν θύματα εχθροπραξιών εντός της Τρίπολης. Κι αν ακόμη βρουν μια δουλειά, τότε σίγουρα θα πληρωθούν πολλούς μήνες αργότερα ή και δεν θα πάρουν ποτέ τα δεδουλευμένα τους σε μια χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το καθεστώς Καντάφι ή οποιοδήποτε αυταρχικό καθεστώς στον κόσμο. Από την άλλη όμως, είναι προφανές πως η επέμβαση της Ευρώπης και των ΗΠΑ και η ανατροπή του καθεστώτος έφερε αίμα, δυστυχία και καταστροφή σε πολλαπλάσιο αριθμό από ότι στο παρελθόν και άνοιξε ένα τεράστιο μέτωπο στα νότια σύνορα της Ευρώπης, με αφύλακτες ακτογραμμές, ιδανικό περιβάλλον για να αναπτύξουν οι δουλέμποροι τη χρυσοφόρα δραστηριότητά τους.

Πηγή: Του Λευτέρη Σαββίδη από news247.gr

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Αννίτα Παναρέτου - Ελληνική ταξιδιωτική λογοτεχνία - Σπάνιο έργο στην ελληνική βιβλιογραφία, ανεκτίμητο για την ήδη πενιχρή μας ταξιδιωτική λογοτεχνία


   ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ   


Η πεντάτομη αυτή σειρά παρακολουθεί τη ματιά με την οποία είδαν οι Έλληνες τον κόσμο, κατά το πολύ μακρύ διάστημα από τον Όμηρο ως τις μέρες μας. Ο πρώτος τόμος της ανιχνεύει σε μια εκτενή εισαγωγή την πορεία της ελληνικής ταξιδιωτικής γραφής, ως την τελική της μεταμόρφωση σε γνήσια ταξιδιωτική λογοτεχνία, με πρώτο διδάξαντα τον Νίκο Καζαντζάκη. Εδώ ο αναγνώστης θα έχει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει αντιπροσωπευτικά κείμενα, αρχαία, βυζαντινά και νεότερα ως τον 19ο αιώνα, σελίδες ετερόκλητες, με την υπογραφή προσώπων όπως οι Ηρόδοτος, Ξενοφών, Νέαρχος, Παυσανίας, Θεόδωρος Στουδίτης, Βησσαρίων καρδινάλιος, Μανουήλ Β΄ ο Παλαιολόγος και με πολλαπλό ενδιαφέρον στην αναμφισβήτητη ιδιαιτερότητά τους.   
O Α΄ Τόμος, εκτός από την κοινή για το σύνολο της σειράς εισαγωγή, περιλαμβάνει ετερόκλητα αντιπροσωπευτικά κείμενα αρχαία, βυζαντινά και νεότερα ως το 19ο αιώνα με την υπογραφή προσώπων όπως οι Ηρόδοτος, Ξενοφών, Νέαρχός, Παυσανίας, Θεόδωρος, Στουδίτης, Βησσαρίων καρδινάλιος, Μανουήλ Β΄ ο Παλαιολόγος. 
Ο Β΄ Τόμος καλύπτει την πλουσιότατη ταξιδιογραφία της περιόδου αυτής. Ανάμεσα στους πολυάριθμους Έλληνες που, μετά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα το ΄21 περιηγούνται και δημοσιεύουν, συγγραφείς όπως ο Ραγκαβής, Βικέλας, Πάλλης, Κονδυλάκης, Προβελέγγιος, Δροσίνης, Καρκαβίτσας, Νιρβάνας, Μωραϊτίδης γίνονται, στο γύρισμα του αιώνα, οι πρόδρομοι του ταξιδιωτικού λογοτεχνήματος. 
Στον Γ΄ Τόμο οι Καζαντζάκης, Ουράνης, Παναγιωτόπουλος, Παπαντωνίου, Παπατσώνης, Κόντογλου, Βενέζης, Μυριβήλης, Θεοτοκάς – μαζί τους και οι Χάρης, Καραντώνης, Μελάς- δηλαδή οι κορυφαίοι συγγραφείς που ανέδειξαν στην Ελλάδα την ταξιδιωτική λογοτεχνία κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου, προσφέρουν με τα πολυσέλιδα κείμενά τους μια αναγνωστική πανδαισία. 
Ο Δ΄ Τόμος φιλοξενεί κείμενα λογοτεχνών που επίσης παρουσίασαν έργο κατά το Μεσοπόλεμο, χωρίς να είναι συστηματικοί ταξιδιογράφοι (Σεφέρης, Ράντος, Καραγάτσης, Λουντέμης, Στασινόπουλος κ.α.), καθώς και κείμενα που αντανακλούν την πορεία και την πολυμορφία της ταξιδιωτικής πεζογραφίας των τελευταίων ετών: έργα αξιόλογα που ακολουθούν την πεπατημένη και σελίδες-δείγματα της νέας γραφής, που οδηγεί την ταξιδιογραφία σε καινούργιους, συναρπαστικούς δρόμους (ενδεικτικά αναφέρονται Κασδάγλης, Αλαβέρας, Αλεξανδρόπουλος, Λορεντζάτος, Βασιλικός, Γιανναράς, Τσάτσου, Κορομηλά, Αντωνοπούλου, Λαγκέ). 
Ο Ε΄ Τόμος, πολυάριθμοι συγγραφείς με ελάχιστα κοινά στοιχεία λογοτεχνικού προσανατολισμού (π.χ. Αντιγόνη Μεταξά, Κόντογλου, Παπαδιαμάντης, Πρεβελάκης, Ιωάννου, Βρεττάκος, Γαβριηλίδης κ.α.) συνυπάρχουν σε ένα ανθολόγιο σελίδων από την παιδική ταξιδιωτική λογοτεχνία, την καστρολογία, τις γραφές για τις ιδιαίτερες ή για τις νέες πατρίδες, το ταξίδι στο μέτωπο σε καιρό πολέμου, από το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ και τα λογοτεχνικά περιοδικά. Στο τέλος και των πέντε τόμων ο αναγνώστης θα συναντήσει βιογραφικά των ανθολογούμενων συγγραφέων, σύντομες πληροφορίες για το ταξιδιωτικό τους έργο και πλήρεις βιογραφικές ενδείξεις για την προέλευση των κειμένων. Θα συναντήσει επίσης ευρετήρια των τόπων που αναφέρονται στα ανθολογημένα κείμενα – στον πρώτο τόμο το ευρετήριο αφορά στα πρόσωπα που αναφέρονται στην εισαγωγή- ενώ στον Ε΄ Τόμο περιλαμβάνεται και η «Βιβλιογραφία της Ελληνικής Ταξιδιωτικής Γραφής 1850-1990″, με 1.100 περίπου λήμματα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)   
~~~

Η Ξένη Μπαλωτή γράφει για την ταξιδιωτική διαδρομή της Αννίτας Παναρέτου 

Ο Ν.Καζαντζάκης έλεγε πως «Το ταξίδι κι η εξομολόγηση (κι η δημιουργία είναι η ανώτερη και πιστότερη μορφή της εξομολόγησης) στάθηκαν οι δυο μεγαλύτερες χαρές της ζωής μου», και αυτό έχει γίνει το μότο μου. Κάποια ταξίδια τα βιώνω με όλους τους τρόπους, κάποια άλλα αφήνοντας το νου να ταξιδεύει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων ! Μία τέτοια περίπτωση εξαιρετικής αξίας λόγω του πλούτου των συγγραφέων που ανθολογούνται και των πτυχών που προσεγγίζονται είναι το 5τομο έργο της Αννίτας Παναρέτου με τίτλο : «Ελληνική ταξιδιωτική λογοτεχνία». Από την ημέρα που το απέκτησα έχει γίνει η παρέα ακόμη και του κλεμμένου 5λεπτου. Γιατί η μεγάλη ιδιαιτερότητα αυτής της εργασίας είναι πως αναδεικνύει την εξωστρέφεια της φυλής μας ήδη από την εποχή του Ομήρου έως και τον 20ο αι. Αν διδαχθήκαμε συλλογικά δεν ξέρω, προσωπικά σίγουρα ο καθένας θα πάρει ότι ο νους του του επιτρέψει! Σπάνιο έργο στην ελληνική βιβλιογραφία, ανεκτίμητο για την ήδη πενιχρή μας ταξιδιωτική λογοτεχνία.

Πηγή: http://www.globalview.gr/

3η Γιορτή Πολυγλωσσίας: η Θεσσαλονίκη διαδρά με τους πολίτες της και όλον τον κόσμο!

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  

3η Γιορτή Πολυγλωσσίας: η Θεσσαλονίκη διαδρά με τους πολίτες της και όλον τον κόσμο!
 
 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην 3η Γιορτή Πολυγλωσσίας-Γλωσσικές Διαδρομές, Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη πόλις 2015, στις 22-23-24 Μαΐου 2015.
 
To StarClassic Radio (www.starclassic.gr) είναι βασικός χορηγός επικοινωνίας της Γιορτής και στα πλαίσια της προετοιμασίας της, κάθε Τετάρτη, στις 19:00-20:00, έχει αφιερωμένη την εκπομπή "Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη Πόλις" σε έναν καλεσμένο από τους συμμετέχοντες.
 
Σας πληροφορούμε ότι κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 13:00 έως τις 16:00 θα παρέχεται συμβουλευτική κάλυψη, επιστημονική καθοδήγηση και στήριξη καθώς και παροχή επιμορφωτικού υλικού στους φορείς και κυρίως στους εκπαιδευτικούς, από την επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Αργυρώ Μουμτζίδου, στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση Κ.Καραμανλή 38, Τ.Κ. 54639. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης 2310 841498 και 2310 841109 ή στο τηλέφωνο της κ.Αργυρώς Μουμτζίδου 6944472665, καθ ’όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας των δράσεών τους κατά τους μήνες Μάρτιο έως και Μάιο 2015.
 
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της 3ης Γιορτής της Πολυγλωσσίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 η 1η Επιμορφωτική Ημερίδα με θέματα Πολυγλωσσίας και Διδακτικής, ενώ οι επόμενες θα λάβουν χώρα στις 28 Απριλίου και στις 5 Μαΐου 2015, κατά τις ώρες 18:00 - 20:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 η 2η συνάντηση προετοιμασίας και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 η 3η συνάντηση προετοιμασίας της Γιορτής κατά τις ώρες 18:30 - 20:30.
 
Παρακαλούμε, πριν υποβάλλετε την αίτηση, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες για τους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων και τον εξοπλισμό τους.
 
Για τους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων πατήστε εδώ.
 
Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης
Συμπληρώστε αρχικά τα στοιχεία του φορέα π.χ. Σχολείο, Προξενείο, Σύλλογος κλπ.
Στη συνέχεια προσθέστε τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους (τα φυσικά πρόσωπα). Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους από έναν υπεύθυνους.
Ακολουθεί το πεδίο των δράσεων, όπου μπορείτε να προσθέσετε όλες τις δράσεις σας αναλυτικά, επιλέγοντας για κάθε μια το είδος (πχ. Θεατρική παράσταση) και το χώρο διεξαγωγής (π.χ. Εσωτερική σκηνή), συμπληρώνετε το τίτλο και μια αναλυτική περιγραφή της δράσης και στο ημερολόγιο επιλέγετε την ημέρα, τη διάρκεια και την ώρα διεξαγωγής της δράσης και αυτή καταχωρείται πατώντας προσθήκη. Μ ‘αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσθέσετε όσες δράσεις επιθυμείτε.
Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πατήστε την επιλογή υποβολή πρότασης και θα σας αποσταλεί ένα email επιβεβαίωσης στο οποίο θα πρέπει να πατήσετε την επιλογή επιβεβαίωση.
 
Η υποβολή των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015.
 
Για την αίτηση συμμετοχής στη Γιορτή πατήστε εδώ.
 
Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση της αίτησης ή για αλλαγές στις υποβληθείσες αιτήσεις στα τηλέφωνα 2310 841 109 και 2310 841 498, Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.